2019. nov 28.

Deagostini Fiat 126p modell - 1:8 fém/műanyag modell összeállítása 14-28. rész

írta: daneeer
Deagostini Fiat 126p modell - 1:8 fém/műanyag modell összeállítása 14-28. rész

Néhány hét kihagyás miután gondoltam pár sorban összeszedem a tapasztalatomat a Deagostini Fiat 126p modell összeállításáról. Összesen 14 lapszámot követően érezhető változások történtek azért a Fiat modell kinézetében. Még nincs 4 keréken a kicsike, de több fontosabb alkatrész is megjelent már, aminek köszönhetően kezd egészen autó kinézete lenni.

20191107_215141.jpg

Mielőtt részletezem, csak pár gondolat a "szerszámokról". Mellékelek képet is, hogy jól látható legyen nem szükséges profi, 100 darabból álló szerszámos készletet tárolni ahhoz, hogy ezt a Fiat 126p modellt össze tudjuk rakni. A jobbszélén látható csipesz és a mellette lévő csavarhúzó, ami a Deagostini kiadó biztosít az építéshez. Bőven elegendő, de azért én szeretek régi, megszokott eszközökkel is dolgozni, így teljes a repertoár.

Deagostini Fiat 126p modell egyben

 14-28 Fiat 126p lapszámok főbb alkatrésze

  • alváz, padlólemez, kerékdob
  • keresztirányú laprugók, felfüggesztések, tengelyek, lengőkarok, féltengely
  • kormányrendszer
  • 3 kerék (fékrendszer, dísztárcsa, gumi)
  • üzemanyagtartály

Az első igazi nagy lépés a padlólemez megléte, hiszen erre építjük rá magát a modellt. Ettől lesz igazán Fiat szerű és szépen lassan kezd életre kelni, amihez csak némi kitartásra és pár szerszámra van szükséges. A legnehezebb rész talán a kormányrendszer és az első tengely összekapcsolás volt. Sok múlik 1-2 milliméteren, vagy épp egy csavar meghúzását. De az autó szépen fordul, könnyen lehet vele irányt váltani, nincs akadozás.

Néha olyan érzése van az embernek, hogy ez a kocsi hamarosan működni is fog, a motor is beindul, áramlik az üzemagyag. Sajnos nem ez a valóság, hiszen ez a modell, nem fog magától menni, csak néhány alap funkcióra képes majd. Amilyen például a világítás, index, ajtók kinyitása és a nagyon részletgazdag látvány, ami lapszámról lapszámra egyre jobban megmutatja magát. Nálam lassan ez a modell olyan mint a drog, kell és egyre több kell, nehezen tudom kivárni a következő lapszámot. Mindig megfogadom, hogy akkor várok 5-8 lapszámot és csak utána folytatom az összeállítást. Eddig még ezt nem sikerült betartani. Szerintem max 2 lapszámot és rögtön folytattam a Fiat 126p modell összeállítását.

Lássuk végre lépekben:

Végén azért ne menjünk el amellett, hogy tényleges érdemes előfizetni az újságra több okból is:

  1. nem kell rohangálni egyik újságostól a másikig, minden oda postázzák, ahova szeretnénk
  2. tuti nem marad ki egy lapszám sem, ha figyelmetlenek volnánk
  3. ami a legjobb az egészben, azok a plusz ajándékok, grátisz tárgyak

Legyél Deagostini Fiat 126p makett előfizető a sok ingyen cuccért, amit az újságosoktól nem kapsz meg

Csatlakozz!

Instagram - heti 2 új kép a munkáimról
www.instagram.com/diorama_makett/

Youtube - havi 1-2 videó
www.youtube.com/channel/hobby_makett

Szólj hozzá

fiat126 fiat126p fiat 126 1:8 fiat 126p makett deagostini