2022. feb 15.

Elkezdtem - DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 1-2. lapszám

írta: daneeer
Elkezdtem - DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 1-2. lapszám

Homlokfal, díszrács, lámpák, motorháztető

Végre megérkezett a nagyon várt DeAgostini Wartburg 353 újságsorozat 1-2. része. Néhány korábbi sorozattal ellentétben most nem fogok videós összeszereléseket készíteni, inkább a szöveges és a képes összefoglalókra fókuszálok.

20220214_2013381.jpg

A csomag tartalma:

  • 1-2. lapszám (újság és szerelési útmutató)
  • Wartburgot ábrázoló korabeli reklámposzterek
  • Csavarhúzó és csipesz

20220214_193628.jpg

A végeredmény magért beszél, de nézzük az elejétől a dolgot…

A csomagolás, szállítás részleteibe nem mennék bele, hiszen a Deagostini hozta a korábban megszokott minőséget (némi kevesebb csomagoló anyagok, papírt eltudna viselni). Ahogy eddig is, én az előfizetést választottam - hogy miért, ezt itt leírom részletesen – mert, szerintem ez a legegyszerűbb, és kényelmes formálja, annak, hogy milyen lapszám megérkezzen és ne kelljen vadászni őket. Az előfizetéssel járó extra ajándékokról pedig nem is beszélve.

Az összeszerelési útmutató informatív és szerintem könnyen értelmezhető, lépésről-lépésre visz végig bennünket a szerelés egyes lépésein. Terveim szerintem 4 vagy 8 lapszámonként fogom bemutatni a Wartburg 353 modell összeállítását.

1. lap - Deagostini Wartburg 353

Ebben a részben dolgozunk kicsit a homlokfal építésével, ahol a díszrácsot, lámbabúrákat csavarozzunk a halyére. Ez összesen 9. lépésből fog állni, és  minden elem könnyen a helyére illeszthető, tehát megvannak a kialakítások, így nem lesz gond eltéveszteni például egy bal és jobb oldali lámpa tényleges helyét. A csavarok (BM, AM, AP, CP) számozott csomagolásban vannak, könnyen csavarozhatóak és ami a legjobb, hogy több van belőlünk, mint, amire szükségünk van.

Miután a homlokfallal megvagyunk, jöhet az első lökhárító kézbevétele. Itt csak a rendszámtáblát, valamint a lökhárító gumibabáit kell a helyükre illeszteni. A rendszámtábla be kell pattintani, 3 felfogatással, figyelni kell a sorrendre, különben megrepedhet. Ennek a sorrendjére az újság is felhívja a figyelmünket.

2. lap - Deagostini Wartburg 353

És most megdolgozzuk kicsit a motorháztetőt. Ezen az elemen érezhető igazán, hogy itt bizony egy fémből készült Wartburg 353 modell autót fogunk megépíteni a Deagostini jóvoltából. (Lesz benne anyag).

Az újság is kitesz magért, hiszen ebben a számban is korhű fotókat láthatunk és érdekességeket, amivel könnyen visszatudunk repülni a Wartburg "fénykorába". 

Nézzük a számokat, a végleges modellhez:

hosszúság: 526 mm;  szélesség: 205 mm;  magasság: 187 mm

20220214_194011.jpg

Tapasztalni fogjátok, de az újság is felhívja rá a figyelmünket, hogy a merevítő kereteket ne teljesen csavarozzuk be, hiszen akkor nem tudjuk beilleszteni a merevítő rudakat. (merevítő keretek: 2B, 2G). 

Az Wartburg embléma beillesztéséhez megkapjuk a második szerszámunkat, a csipeszt. Itt annyi fontos megjegyzés van, hogy a ragasztó felületet ne érintsd meg, mert akkor kevésbé lesz tartós a ragasztás.

TIP: tapasztalatom alapján érdemes beszerezni egy műszerész csavarózó készletet, mert a kapott szerszámok éppen hogy kitartanak a sorozat végéig (pl: Fiat 126p, ami 2022. januérban fejeztem be).

Utolsó fázisként a szélvédőmosó fúvókáját rakjuk be a kialakított lyukba, ügyelve arra, hogy a felső, szélesebb felület a szélvédő felé nézzen.

20220214_201229.jpg

Csak kattints és rendeld meg!

 

Csatlakozz!

Instagram - heti 2 új kép a munkáimról
www.instagram.com/diorama_makett/

Youtube - havi 1-2 videó
www.youtube.com/channel/hobby_makett

Szólj hozzá

előfizetés Wartburg deagostini Wartburg 353 deagostini Wartburg Wartburg 1/8 Wartburg modell