2021. feb 24.

Ikarus 260 a DeAgostinitól 1:12 méretarányban 3-4 rész

írta: daneeer
Ikarus 260 a DeAgostinitól 1:12 méretarányban 3-4 rész

A Deagostini Ikarus 260 modell 1:12-es méretarányú megépítése nagyon sok vállalkozó kedvű érdeklődőt megmozgatott. Ez egyrészt látható pl.: a Facebookon is hamar elinduló csoport aktivitásából, másrészt a Deagostini weboldalán is megjelenő a „3-4. lapszám megcsúszásáról” szóló tájékoztató üzenet. Biztosan állíthatjuk, hogy az ötletgazda sem sejtette, hogy mekkora lesz az érdeklődés az új sorozatra.

Ahogy olvasom a kommenteket megvagyok róla győződve, hogy ez az érdeklődés nagy százalékban megmarad a végéig, azaz a 130. lapszámig. A terjedelmes lapszám mellett érdemes megemlíteni a modell méreteit is, hiszen nem akármekkora járgányról van szó.  Az első 4 lapszámból még mi magunk sem gondoltunk bele, hogy a 914mm hosszú, 211 mm széles és a 255mm magas Ikarus 260 busz modellje mekkora helyet fog igényelni a lakásunkban, házunkban.

20210224_220323.jpg

Amivel az első 4 lapszámban találkoztunk az Ikarus 1:12 újságban

  • Elülső felfüggesztő rúd és a hozzá tartozó rugók
  • Kormánymű, tengelycsuklók
  • Lengéscsillapítók
  • Ikarus rendszámtábla
  • Bal első kerék

Ami egyből feltűnhet akár egy gyakorlott Deagostini sorozat előfizetőnek vagy egy új olvasónak, hogy a korábbiaktól eltérően az útmutató képei nagyon kicsit. Sajnos gyakran elég nehéz megállítani, hogy épp most mit akarunk és hova beszerelni. Magam is hibáztam és újra kellett csavaroznom az elemeket, de a végén megtaláltam a jó irányt.
Fontos megemlítenem, hogy pl.: a 4 lapszámban a képek nagyon félre tudják vinni a lelkes modellépítőt, hiszen tükrözve és 180 fokos elfordításban láthatjuk a képen a végső összeszerelt éppen aktuális elemet. Ez ne tévesszen, zavarjon össze minket, mert könnyen nyomon követhető az összeszerelés. Mindig ellenőrizzünk!

Még egy apróságra fel kell hívni a figyelmet, mégpedig arra, hogy a csavarok nem mindig tökéletesen illeszkednek a furatba és sajnos néhol nagyobb erőt kell kifejteni, hogy a csavar a megfelelő helyre kerüljön. De ez ne csüggesszen minket, hiszen ilyen kis „akadályok” a Fiat 126p és Dodge Challenger modellek összeállításnál is találkoztunk már. 

Legfontosabb, hogy a Deagostini biztosít nekünk eszközöket, szerszámokat az összeszereléshez és megfelelő útmutatót is biztosít az egyes lapszámokhoz, de nem árt, ha az embernél vannak óra és egyéb finommechanikai csavarhúzók is.

Szerintem az Ikarus busz összeszereléséről gyakrabban fogok videót közzétenni, amit az alábbi csatornán tudsz Te is követni, de a blog cikkek sem fognak elmaradni.

CSAK KATTINTS ÉS RENDELD MEG!

Szólj hozzá

magyar busz Ikarus Hobby Ikarus 260 Ikarus busz deagostini deagostini fém buszmodellek deagostini ikraus 260 Deagostini Ikarus magyar Ikarus