2022. feb 18.

Deagostini Fiat 126p modell - Elkészült

írta: daneeer
Deagostini Fiat 126p modell - Elkészült

2019. március 31-én startolt az újságosoknál a Deagostini Fiat 126p újságsorozat és az 1:8as méretarányú modell. 2022. január elején tudtam volna befejezni, de még halogattam az építést. Szóval akárhogy is számoljuk 3 évvel azért érdemes tervezni.

Tapasztalatból írom, hogy célszerű az előfizetést választani. Nem csak az extra ajándékokért, kiegészítőkért, de sokkal kényelmesebb is.

Nem kell vadászni az újságosoknál egyetlen lapszámot sem - egyébként nem is jelenik meg folyamatosan az újságosoknál - kényelmesen oda kérem, ahol nekem jó a szállítás. Én pl. a sorozat végére megkedvelt a PontaPont automatákat, így még a sorban állással sem kell foglalkozni a Postán :)

El kell fogadni a vállalkozó kedvű modell építőknek, hogy ez nem egyik napról a másikra fog megépülni. Mivel sok diorámát építek, ahol az időt és az építési folyamatokat magam ütemezem be, talán még jó is a változatosság.

Most nem mennél bele, hogy a 125 lapszám összesen mekkora költség volt, mert egyrészt kiszámolható, másrészt mivel hobbiról van szó, a pénz nem szokott kérdés lenni. Harmadrészt ezek a lapszámok havi rendszerességgel érkeznek, így könnyen tervezhető. Nincs meglepetés.

 A Deagostini előfizetés Fiat126p sorozata nem csak magát az utót, hanem egy szép, igényes lakókocsival is "megajándékozott velünk". A sorozatban a két modellt párhuzamosan építjük, hogy a végső modellt mind a két esetben egyszerre érjük majd el.

A kiadó minden modellt - eddigi tapasztalatok alapján - csak egyszer dobja piacra, így érdemes nem halogatni az előfizetés, ha arra adnánk a fejünket.

A Deagostini Polski Fiat igazi különlegesség, mivel a modell építésen kívül a lapszámokban folyamatosan olvashatunk korabeli cikkeket, beszámolókat. Számtalan képpel, adattal teszik még érdekesebbé az előfizetőknek ennek a kórnak a különlegességeit. Így építés közben még "tanulok" is kicsit a múltból. 

Jó volt, hogy belevágtam, és már csak a modell végső helyét kell megtalálnom a lakásban :)

Csatlakozz!

Instagram - heti 2 új kép a munkáimról
www.instagram.com/diorama_makett/

Youtube - havi 1-2 videó
www.youtube.com/channel/hobby_makett

Szólj hozzá

előfizetés fiat126 fiat126p fiat 126 1:8 fiat 126p makett deagostini KISPOLSZKI NIEWIADÓW NIEWIADÓWN126 deagostini fiat fiat 126p építsd meg a legendás