2019. ápr 12.

Deagostini Fiat 126p makett - 1:8 fém/műanyag modell összeállítása (1-4.szám folyt.)

írta: daneeer
Deagostini Fiat 126p makett - 1:8 fém/műanyag modell összeállítása (1-4.szám folyt.)

1-4 szám folytatás

Ahogy ígértem az első 4 szám tapasztalatairól lesz egy második rész is, ahogy kicsit bővebben fogok írni a Fiat 126p makett összeszereléséről.

Fiat 126p újság 1-4 szám

A négy szám közül talán az első adta a legizgalmasabb részletet az autóból, az elejét és ez tartalmazta a legtöbb alkatrészt is. Maga az összeszerelés nem volt nehéz, sőt, kifejezetten egyszerű. A négy rész összeállítása nem volt több 40 perc.

Magamat nem tartom kezdő makettezőnek, így furcsa volt, hogy az összeszerelést követően újabb és újabb csavarok kerültek elő. Mint kiderült minden esetben a gyártó gondoskodott arról, hogy legyenek tartalékban csavarok, ha úgy adódik, hogy elvesznek egy darab, mindig legyen tartalékban pár darab.

20190328_192501.jpg

Ahogy korábban írtam, én megvártam 4 részt, hogy összeállítsam őket, sajnos amikor elfogyott az alkatrész szembesülnöm kellett azzal hogy bár könnyen összerakom az darabokat, de kell várni míg megérkezik a következő lapszám.

A deagostini.com, láthatóan jól átgondolta, hogy mire van szüksége egy kezdő makettezőnek vagy milyen segédletre, kiegészítő információra ahhoz, hogy lendületesen, magabiztosan tudja majd összeállítani a Fiat 126p modell.

A másik oldalon, ahova magamat is sorolom, azaz a haladó (talán profibbnak mondható) makettezők szemszögéből nézve, már annyira nem kielégítő az újság. Ne értsetek félre, nagyon aprólékos és finom mozdulatok is kellettek már az első négy szám összeállításában. Sokkal inkább arra gondolok, hogy az igazán nagy hátránya ennek a 2 hetente megjelenő újságnak, hogy várni kell, ráadásul nem keveset (abba bele sem megyek, hogy mennyi idő mire mindegyik lapszám megérkezik a makettezőhöz).

Több hasonló újságsorozatot láttam már és szemeztem velük és mindegyiknél elmondhatom, hogy ugyan azt a kérdést tettem felé magamnak: „Miért nem tervezik meg úgy a sorozatot, hogy akár 1-1,5 éven belül össze tudd rakni a kiválasztott makettet, vagy modellt. És itt jönnek a képbe a haladó makettezők, azaz nekik mire van szüksége egy ilyen Fiat 126p makett megépítéséhez:

  • ne kelljen heteket várni a következő lapszámig
  • ne legyenek ennyire részekre szedve a részletek -> egy lapszámhoz, több alkatrész legyen
  • ők akár éjjel is fent vannak, hogy a makett vagy dioráma építésénél eljussanak az általuk tervezett állapotig
  • röviden, nem tudja kellően, hosszú távon lekötni őket

Összegezve a fentieket és a tapasztalatokat, egy nagyon jó felépített magazin és részlet gazdag makett társulása, ami nem csak a Fiat126-ot mutatja be részletesen, hanem az adott korszak jellemzőit is. A fentiektől függetlenül és tűkön ülve várom a következő számok megjelenését és mielőbbi bemutatását.

Folyt. köv.

Megrendelés: www.deagostini.com/hu/sorozat/fiat126p/

Addig kövess Instán: 

www.instagram.com/diorama_makett/

Szólj hozzá

fiat126p fiat 126 1:8 fiat 126p makett deagostini